Branislav Fotić, vanredni profesor – karton profesora i reference

Adresa

Megatrend univerzitet
Fakultet za umetnost i dizajn
Bulevar Umetnosti 29
11000 Beograd, Srbija
Telefon: (+381 11) 138-396
E-mail: bfotic@megatrend.edu.rs

Branislav Fotić

Rođen 23.04.1962. godine u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti 1986.godine na Katedri za grafiku. Magistrirao na istom fakultetu 1989.godine. član ULUS-a od 1987. Status slobodnog umetnika stekao 1989.godine. član umetničkog saveta Galerije grafičkog kolektiva i jedan od osnivača Ex Libris društva Beograd.

Izlagao je na pet samostalnih izložbi (galerija Grafički kolektiv, galerija Kulturni centar Beograda) i preko sto kolektivnih izložbi (redovno na Oktobarskim salonima, Prolećnim, Majskim i Jesenjim izložbama, bijenalima u Ljubljani, Zagrebu, Bitolju, Beogradu, Fredrikstatu). Radovi mu se nalaze u zbirkama najuglednijih institucija u zemji i inostranstvu (Muzej primenjene umetnosti u Beogradu, Jugoslovenska akademija znanosti i umjetnosti u Zagrebu, Nacionalna biblioteka u Madridu, nacionalne kolekcije Holandije, Japana…) Dobitnik je više nagrada i priznanja.

Njegova ukupna kao i likovna kultura korespondira i sa savremenim problemima grafičkog dizajna, koji se očitavaju i u novim, kompjuterskim disciplinama. Fotić je potvrđen uspelim, kreativnim ređenjima i na ovom polju, kao i pedagoškim radom koji je usmerio generacije mladih ljudi prema vizuelnim reženjima u novim tehnološkim formama. Od 1988 godine Radi kao profesor u školi za dizajn u Beogradu na predmetu Oblikovanje ambalaže a od 1999. godine vodi  odsek Ambalaže.

Samostalne izložbe:

1987.  – Galerija Grafički kolektiv

1992.  – Galerija Kulturni centar Beograda

1993.  – Galerija Grafički kolektiv

1998.  – Galerija Grafički kolektiv

2007.  – Galerija Grafički kolektiv

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: