Izložba Miloša Šobajića u Temišvaru

U okviru Nedelje srpske kulture u Rumuniji, koja je organizovana pod visokim pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije i Rumunije, 26. novembra 2009. godine, svečano je otvorena izložba izabranih radova profesora Miloša Šobajića, dekana Fakulteta za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta. Izložbu su, u prestižnoj galeriji „Helios” i u prisustvu autora, visokih zvanica pokrajine Tamiš i grada Temišvara, najviših predstavnika Zapadnog univerziteta u Temišvaru i konzularnog kora akreditovanog u tom gradu, pozdravili ministar kulture Republike Srbije, državni sekretar u Minstarstvu kulture Republike Rumunije i generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru.

Istog dana, u galeriji „Mansarda” Fakulteta za umetnost i dizajn Zapadnog univerziteta u Temišvaru, u prisustvu dr Dragomira Radenkovića, generalnog konzula Srbije u Temišvaru, prof. dr Slobodana S. Pajovića, prorektora za međunarodnu saradnju Megatrend univerziteta, i brojnih profesora i studenata rumunskog fakulteta, otvorena je izložba radova studenata našeg Fakulteta za umetnost i dizajn, koja je izazvala veliko interesovanje. Prethodno su dekani Fakulteta za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta i Fakulteta za umetnost i dizajn Zapadnog univerziteta u Temišvaru potpisali Sporazum o saradnji, čime je otpočela direktna saradnja ova dva fakulteta.

 

Tokom posete Temišvaru, prorektor za međunarodnu saradnju Megatrend univerziteta imao je, 27. novembra 2009, sastanak sa prof. dr Florinom Folteanom, prorektorom za međunarodne odnose, i prof. dr Ilinkom Taranuom, šefom Katedere za iberoameričke studije, kojom prilikom su utvrđeni prioriteti u oblasti akademske i naučnoistraživačke saradnje za 2010. godinu.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: