U Beogradu je od 9. do 16. jula po drugi put održana internacionalna radionica dizajna pod nazivom „Waterliving”. Organizatori radionice su Fakultet za umetnost i dizajn (FUD) Megatrend univerziteta i italijanski univerzitet „Politecnico di Milano”. Na radionici je tokom 7 dana učestvovalo 23 studenata iz Milana i 8 studenata beogradskih fakulteta.

Radionica „Waterliving” je pred svoje učesnike postavila izazov kreiranja inovativnih rešenja za rekreaciju na vodi. Ciljevi su joj ujedinjenje arhitektonskih i humanističkih elemenata projektovanja, kao i ukazivanje na nove mogućnosti korišćenja prirodnih potencijala Beograda. Aktivnosti na vodi odmaraju duh i telo, a razvoj svesti o važnosti boravka na rečnim obalama je fenomen globalnih razmera.

„Waterliving” je odgovor na potrebu da se rečne obale Beograda prilagode zahtevima savremenog života.

Posebna tema ovogodišnje radionice bili su sadržaji na vodi namenjeni deci, te je ove godine radionica bila organizovana pod nazivom „Waterliving Kids”. Kako bi trebalo da izgledaju prostori za igru i edukaciju na vodi i šta treba uraditi kako bi deca i roditelji bili bezbedni na našim obalama – neka su od pitanja na koja je internacionalna ekipa studenata nastojala da odgovori.

Studenti su svoja rešenja predstavili u svečanoj sali Skupštine Grada Beograda.

0023

0119

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: