Tokom letnjeg semestra školske 2013./2014. godine, studenti prve godine Fakulteta za međunarodnu ekonomiju i Fakulteta za pravo, javnu upravu i bezbednost učestvovali su u programu saradnje kompanije HERE doo Beograd i Magatrend univerziteta.

Kompanija HERE, kao deo Nokia korporacije, izrađuje navigacione karte koje koriste milioni ljudi širom sveta kako u automobilima, tako i u mobilnim telefonima i navigacionim uređajima. Studenti su tokom višemesečne prakse imali priliku da unose različite geografske sadržaje u Map Creator- u, specijalizovanom Web alatu i tako unaprede kartu svog grada. Ukupan broj promena koje su uneli iznosi 18 000. Za vreme jednodnevne posete HERE kancelariji u Beogradu, studenti su uz pomoć iskusnih članova tima kompanije HERE prošli kroz kompletan proces nastanka karte, od snimanja i sakupljanja podataka na terenu specijalnim vozilom, do unosa i ažuriranja postojećih navigacionih atributa u HERE bazi podataka.

Osam studenata je ostvarilo pravo na sertifikat o urađenoj praksi a najbolji među njima, Dragan Marić i Ana Nikolić, dobili su glavnu nagradu u vidu plaćene prakse u sedištu kompanije. Tokom jednomesečne prakse imaće priliku da upoznaju i druge GIS alate, atribute i podatke koji se koriste za izradu HERE karata.

Zahvaljujemo se studentima koji su učestvovali i dali veliki doprinos poboljšanju kvaliteta naše karte. Uspešna saradnja kompanije HERE i Megatrend univerziteta nastaviće se i u novoj školskoj godini, pa vas pozivamo da nam se pridružite.

HERE Beograd tim
http://here.com/mapcreator

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: