Jedanaestu godinu za redom u Biblioteci grada Beograda izloženi su najbolji radovi studenata Fakulteta za umetnost i dizajn (FUD) koji dosežu nivo realizacije idejnih projekata i kreiranja modela za različite module grafičkog, modnog, industrijskog dizajna, enterijera i scenografije.
Fakultet za umetnost i dizajn je institucija posvećena obrazovanju kreativnih ličnosti spremnih da osmisle, promovišu i razviju nove mogućnosti u različitim umetničkim disciplinama, kroz individualan i timski rad, zajedno sa vrhunskim umetnicima i stručnjacima iz različitih oblasti. O tome svedoče brojna učešća i prestižni uspesi naših studenata na državnim i međunarodnim takmičenjima. Dovoljno je izdvojiti zapažene rezultate
postignute na Fashion week-u, Sajmu nameštaja, različitim konkursima, uspešno ostvarenu saradnju sa privredom (keramika Kanjiža), multidisciplinarne BINA (Beogradska Internacionalna nedelja arhitekture) radionice koje su realizovane u Noći Muzeja i slično. Višegodišnja uspešna saradnja sa Univerzitetom Politehnikom iz Milana realizuje se kroz mobilnost studenata i profesora na programima Erasumus i  bilateralne saradnje.
Ciklus internacionalnih radionica se nastavlja, a prethodno realizovani programi Waterliving radionice (2010-2015.) će biti publikovani u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu. Prezentacija studijskih programa FUD-a je realizovana i kroz ciklus predavanja FUD u javnosti“ koji je nastao u saradnji fakulteta i Biblioteke grada Beograda.
Akreditacija fakulteta je uspešno realizovana kao deo sistema obrazovanja Republike Srbije. Takođe, FUD ima poslovnu saradnju sa srodnim fakultetima kako iz zemlje tako i drugih država. Između ostalih tu su Izrael, Kina, Francuska, Rusija, Italija, Rumunija itd.

politika05-07_sinoc u beogradu

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: