Naš profesor, proslavljeni dizajner Zvonko Marković otvorio je modnu manifestaciju Fashion Selection 1. aprila u Belexpo centru u Beogradu.  Jedini srpski dizajner koji je održao reviju na kultnoj Nedelji visoke mode u Parizu, nakon brojnih svetskih uspeha i priznanja, ponovo predstavlja kolekciju u Beogradu.

Prošlo je nešto više od 5 godina kako nisam imao reviju u Beogradu. U prethodnom periodu koncentrisao sam se pre svega na svetske modne centre. Nakon Pariza, imao sam revije u Njujorku, Sankt Peterburgu, Šangaju… Dobio sam i internacionalna priznanja, a naročito sam ponosan na nagradu Talents du luxe koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Francuske   – objašnjava čuveni kreator.

Kolekcija visoke mode koju Marković predstavlja nosi naziv „Personalna mitologija“ i nije vezana za određenu modnu sezonu ili aktuelni trend.  Upotrebljeni materijali su uniktni, na njima su rađene ručne intervencije kako bi se postigla njihova autentičnost. Ona jeste u duhu ovog vremena, ali nadilazi trend nastojeći da stvori trajnu vrednost. Publici u Beogradu predstavlja delom retrospektivnu kolekciju sastavljenu od komada koje je izlagao nedeljama mode, a delom novu kolekciju. Marković je za  za ovu priliku pripremio i jedno iznenađenje. Naime, na pisti će kao elemenat scenografije biti i nameštaj koji on dizajnira

– Dizajn i redizajn nameštaja je moja velika strast već duže vreme, ali ovo je prva javna prezentacija. Reč je o redizajniranim antikvitetima, toliko za sada mogu da vam otkrijem – kaže nam Marković i kroz smeh dodaje da će to biti najskuplja scenografija za reviju u Srbiji ikada jer je reč o komadima izuzetne vrednosti.

https://www.kurir.rs/zabava/3230223/spektakularno-otvaranje-32-fashion-selectiona-u-organizaciji-modne-agencije-select-retrospektivnom-revijom-zvonka-markovica

https://www.vijesti.me/lifestyle/moda/markovic-prikazao-kreacije-sa-svjetskih-nedjelja-mode

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: