Od 6.10.2014. godine počinje novi ciklus kineskog jezika u okviru Kineskog centra na Megatrend univerzitetu. U ovom semestru organizujemo sledeće tečajeve: Kineski jezik I, Kineski jezik II Kineski jezik III i Kineski jezik IV. Cena kursa u trajanju od 3 meseca iznosi 2000 dinara. Pozivamo Vas da se što pre prijavite na naš kurs, jer je broj polaznika ograničen na 150 studenata ili građana.
 
U dosadašnjem radu, Kineski centar je već pohađalo više od 200 polaznika, a u prethodnih godinu i po dana, više od 150 studenata je završilo neki od nivoa kineskog jezika i dobilo sertifikat. Naši sertifikati su odobreni i priznati od strane Ambasade NR Kine u Srbiji, a na svakom sertifikatu potpisuje se i savetnik za obrazovanje Ambasade NR Kine.

Termini kursa su u večernjim satima od 18 do 21 sat, tako da svako ko radi može da uklopi ovakav raspored u svoje dnevne aktivnosti. Ono što posebno nudimo i omogućavamo našim studentima su raznovrsne stipendije za usavršavanje jezika ili neke druge oblasti u NR Kini.
Najbolјim studentima koji su prošle godine u ovo vreme počeli da uče kineski jezik omogućili smo da u kraćem ili dužem periodu borave u NR Kini. Do sada je već sedmoro naših studenata otišlo u Kinu.

Branislav Đorđević, naš student koji je oktobra 2014. počeo da uči kineski jezik, tokom leta je boravio u letnjoj školi Univerziteta „Tri klisure“, a svoj jednomesečni boravak u Kini je iskoristio i da obiđe druge gradove, kao što su Sjian, Čengdu i Peking. Branislav je jako zadovolјan svojim boravkom u Kini i kaže da je u trenutku dolaska na Univerzitet „Tri klisure“, kada su počela predavanja, bio najbolјi u poznavanju kineskog jezika, u poređenju sa kolegama iz Rusije, Amerike, Norveške i Indije. To pokazuje da se u Kineskom centru Megatrend univerziteta kineski jezik uči ozbilјno i kvalitetno. Tokom boravka u Kini, imao je prilike da stekne i nova znanja iz kaligrafije, istorije Kine, jezika i kineske ekonomije. Sa profesorima Univerziteta „Tri klisure“ i svojim novim kineskim i internacionalnim kolegama i prijatelјima imao je prilike da dosta putuje, obilazi muzeje i proba najraznovrsnije kineske specijalitete.

Osim kolege Đorđevića, koji se već vratio iz Kine ispunjen veoma pozitivnim utiscima, u septembru je otišlo još šest studentkinja na usavršavanje kineskog jezika u periodu od jednog odn. dva semestra.

Postoji mogućnost da najbolji studenti koji oktobra 2014. godine upišu kineski jezik u Kineskom centru konkurišu marta/aprila 2015. i dobiju stipendije, ne samo za usavršavanje jezika, nego i za master i doktorske studije u Kini za bilo koju naučnu oblast.

Dobrodošli!

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: