Arts & Crafts, vodeća kompanija u Srbiji za izradu kvalitetnih enterijera, delova enterijera i unikatnog nameštaja, koja godinama saradjuje sa najpoznatijim arhitektonskim biroima iz regiona, raspisuje:

Konkurs za izradu idejnog projekta / rešenja multi-funkcionalnih modularnih komoda.

 

NAJAVA_KONKURSA.jpg

IDEJA

Arts & Crafts je uočio da na našem tržištu postoji manjak proizvoda, a velika potražnja za kvalitetnim rešenjima komoda navedenih karakteristika – multifunkcionalnih,modularnih. One su postale važan komad nameštaja u savremenim enterijerima i deo su aktuelnih trendova za opremanje javnih i privatnih prostora. Iako su se tokom vremena gabariti i forme televizora, HI-FI linija i play-konzola delimično promenili, komoda kao glavni nosilac tih tehnoloških uređaja jos
uvek je važan, pa čak i centralan komad nameštaja u svakom modernom dnevnom boravku. Komoda se primenjuje takođe i za čuvanje dragih nam fotografija,knjiga i svih onih stvari koje povremeno ili svakodnevno koristimo.

ZADATAK

Potrebno je isprojektovati komodu, do detalja koji će omogućiti izradu, u razmeri 1:1. Materijalizacija može biti od kombinovanih sintetičkih materijala kao i od prirodnih materijala. Rad treba prikazati u razmeri R 1:10 na A3 formatu papira. Dostaviti ACAD FILE i PDF sa grafičkim prikazom projekta. Tekstualno obrazloženje: maksimalno jedna stranica A4 formata (font size 12). DIMENZIJE PREDMETNOG OBJEKTA
Maksimalne dimenzije multi-funkcionalne modularne komode su: visina H=75 cm, 115 cm, L= 180 cm, B=65 cm. Vizelni primeri su sastavni deo posta.

UČEŠĆE

Na konkurs se mogu javiti lica iz Srbije i inostranstva, koja su završila neku od dizajnerskih, arhitektonskih ili sl. škola u kojima se stiču znanja iz oblasti dizajna, projektovanja, uređenja enterijera ili projektovanja objekata.

ŽIRI

Žiri sačinjavaju:

Zoran Jedričić, dizajner, predsednik žirija
Irena Kilibarda, arhitekta, dizajner
Dejan Babović, arhitekta
Braca Mirosavljević, Arts & Crafts
Ljubomir Janković, arhitekta, Ego magazin
Izvestilac konkursa: Nadica Davidović, arhitekta

KRITERIJUMI

Žiri će ocenjivati inovativnost – nov pristup kreiranju, proporcije, kvalitet detalja, izbor materijala, funkcionalnost i ukupnu estetiku, kao i potencijal za serijsku proizvodnju.

ROKOVI

Konkurs počinje od 12.11.2014. i traje do 19.12.2014.godine do 17 sati.
ADRESA KONKURSA
Radove poslati na adresu: Arts & Crafts, Gospodar Jevremova 25, Dorćol, Beograd 11000
OPREMA ELABORATA
Idejni projekat prikazati na A3 formatu, u PDF i ACAD-u.
Osnove R= 1:10
Izgled R= 1:10
Detalji R= 1:5
Preseci: podužni i poprečni
Prostorni prikaz
Prikazani crteži moraju da sadrže kote, kao i kratke opise u vidu komentara.
Tekstualni opis rešenja, max 1 stranica A4, font veličine 12px.

KONTAKT

Arts & Crafts (Diagonal Plus), Gospodar Jevremova 25, Beograd +381 11 630 44 43
artscraftskonkurs@gmail.com

NAGRADE

Žiri će dodeliti tri nagrade, ukoliko se na konkurs prijave najmanje 15 kandidata. Pobedničko rešenje će pored novčane nagrade biti i realizovano – prema projektu, u razmeri 1:1. Razrada pobedničkog rešenja će se odvijati u prostorijama i radionici Arts & Crafts, u saradnji sa autorom pobedničkog rešenja. Za prva tri mesta na konkursu, obezbeđene su novčane nagrade:

1. mesto 300 evra + realizacija rešenja
2. mesto 200 evra
3. mesto 100 evra

OBJAVA RADOVA

Svi pristigli radovi biće prikazani na izložbi koju će organizovati Arts & Crafts u svojim prostorijama, Arts & Crafts (Diagonal Plus), Gospodar Jevremova 25, Beograd. Tokom izložbe, na otvaranju, biće održana dodela nagrada uz prigodan koktel. Izložba će trajati 30 dana.

PITANJA I ODGOVORI

Informacije o konkursu se mogu pronaći na prvoj strani web magazina www.ego-magazine.com u kategoriji: konkursi.
Sva pitanja u vezi konkursa mogu se postaviti na tel +381 11 630 44 43 ili lično – obavite razgovor u prostorijama Arts & Crafts (Diagonal Plus), Gospodar Jevremova

 

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: