U organizaciji mađarskog Instituta za međunarodnu politiku i privredu u Budimpešti je 20. aprila 2015. godine održana svečana promocija nove knjige prof. dr Vladimira Prvulovića „Economic Diplomacy“. Suorganizatori ovog događaja bili su Ambasada Republike Srbije i Srpske nedeljne novine iz Budimpešte. Promociju je svečano otvorio ambasador Republike Srbije u Budimpešti gospodin Rade Drobac. U prisustvu velikog broja predstavnika diplomatskog kora, promociju je vodio akademski direktor Instituta Dr šandor đula Nađi, a o mađarskom konceptu ekonomske diplomatije je govorio dr Geza Hetenji, naelnik glavnog odeljenja za Ameriku mađarskog Ministarstva spoljnih poslova.

O mogućnostima i aktuelnim pitanjima moderne ekonomske diplomatije, govorio je autor i odgovarao na brojna pitanja predstavnika stranih ambasada. Ova monografija na engleskom jeziku (napisana na 450 str. i sadrži 42 studije slučaja) kruna je dvodecenijskog rada prof. Prvulovića koji je predmetni nastavnik ove discipline na osnovnim, master i doktorskim studijama Fakulteta za međunarodnu ekonomiju. Sem na ovom fakultetu, profesor je angažovan na svim nivoima studija i na Fakultetu za kulturu i medije. Knjiga je bazirana na njegovim naučnim istraživanjima, ali i diplomatskom iskustvu iz Bamaka, Beča i Pariza.

Mađarska je zatražila da organizuje promociju, jer pridaje izuzetan značaj praktičnoj primeni metoda i postupaka ekonomske diplomatije. čak je i njihovo Ministarstvo promenilo naziv u Ministarstvo za spoljnu politiku i privredu, a rukovodeći sastav se posbeno bavi ekonomskom diplomatijom. O glavnim akcentima, elementima izlaganja i diskusije pomenuti institut podrobno izveštava na svom sajtu i linkovima: http://kki.gov.hu/lecture-by- prof i http://kki.gov.hu/miert-egyre-fontosabb-a-gazdasagdiplomacia

Predstavnici ambasade Ruske federacije i Litvanije zatražili su od autora da ovu knjigu promoviše u Moskvi i Viljnusu.

download (1) download (2) download (3) download (4) download (5) download

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: