Studenti FUD, III i IV godine modula Dizajn enterijera učestvovali su na studentskoj radionici Nijanse prostora, na XI Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture i imali izložbu u okviru programa 13. Noći muzeja u Beogradu.

Program radionice Nijanse prostora bio je posvećen istraživanju oblika interdisciplinarne saradnje studenata (i nastavnika) umetnosti, arhitekture i dizajna. Pronalaženjem zajedničkih tema u ovim srodnim diskursima, istraživala se mogućnost proizvodnje višeznačnog (transrodnog) proizvoda koji može biti istovremeno (ili između) umetnički objekat, prostorna struktura i upotrebni predmet.

Kroz saradnju nastavnika i studenata tri beogradska fakulteta: Arhitektonskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, Fakulteta likovnih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu i Fakulteta za umetnost i dizajn, Univerziteta „Džon Nezbit“ istraživala se mogućnost razmene znanja: o modelovanju forme (vajarstvo), o logici prostornih struktura (arhitektura) i oblikovanju predmeta praktične upotrebe (dizajn).

Kao zadatak u radionici osim materijala (drveta, kamena i metala), kao gradivni element uveden je i izvor svetlosti, da bi se rad sa formom, proširio i na rad sa njenom senkom. Zajedno forma i njena senka, konstruišu ambijent, kojim se preispitivao odnos materijalnih i nematerijalnih aspekata sva tri diskursa.

Link: http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=247587

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: