Na Fakultetu za umetnost i dizajn otvorena je izložba nagrađenih studentskih radova nastalih u okviru radionice OD IDEJE DO FINALNOG PROIZVODA.

Sa jedne strane privreda, fabrika Keramika Kanjiža koja je jedan od najvećih proizvođača keramičkih pločica u regionu, i lider kad je u pitanju kvalitet i inovativnost, a sa druge strane budući UMETNICI, studenti našeg fakulteta.

Kroz ovaj zajednički projekat, na najbolji način se povezalo obrazovanje i privreda.

Studenti svih modula FUD imali su zadatak da osmisle dizajn za pločice dimenzija 33×33, a profesori fakulteta i glavna dizajnerka Keramike Kanjiža, Nada Dimitrijević, odabrali su šest najboljih ideja koje su i relizovali kao finalni proizvod.
Radovi naših studenata svedoče o tome da su se već izdvojili svojim talentom, kreativnim razmišljanjem i idejama, a ovo je samo još jedan u nizu dokaza.

Značaj naših aktivnosti potvrđen je i promovisan prisustvom značajnog broja novinara, o čemu svedoči i vest objavljena u okviru Agencije ”Tanjug”.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici Keramike Kanjiza, Direktorka Ivana Veselinović, glavna dizajnerka Nada Dimitrijević, veliki broj profesora, uglednih zvanica, naših studenata itd. Tom prilikom je Dekanka Fakulteta za umetnost i dizajn, Prof dr Jelena Ivanović Vojvodić, uručila zahvalnice za uspešnu saradnju privrede i fakulteta predstavnicima ove ugledne kompanije, a priznanja studentima čiji radovi su proglašeni za najbolje.

Moje lično zadovoljstvo da pripremim ovu izložbu uvećano je činjenicom da mi je u njenoj realizaciji značajno pomogla Prof. Katarina Bosnić, inicijator čitave ideje i projekta.

Jelena Đorđević
Kustos galerije

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: