Povodom 12 godina obrazovanja studenata Grafičkog dizajna, Modnog dizajna, Industrijskog dizajna, Dizajna enterijera i Scenografije, Fakultet za umetnost i dizajn otvorio je 23. maja Izložbu studentskih radova u Kući Kralja Petra, na Senjaku, ul Vase Pelagica 40.

Na izložbi su predstavljeni najuspešniji studentski radovi nastali u poslednje 2 godine.

Fakultet za umetnost i dizajn je institucija posvećena obrazovanju kreativnih ličnosti spremnih da osmisle, promovišu i razviju nove mogućnosti u različitim umetničkim disciplinama, kroz individualan i timski rad, zajedno sa vrhunskim umetnicima i stručnjacima iz različitih oblasti koji privlače sve više mladih, talentovanih studenata. O tome svedoče brojna učešća i vrhunski uspesi naših studenata na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Diplomci Fakulteta za umetnost i dizajn su osposobljeni da budu stvaraoci u različitim oblastima primenjenih umetnosti, dizajna i vizuelnih umetnosti.

Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da je naš fakultet primećen od strane uglednih inostranih fakulteta dizajna, koji nam nude saradnju. Veliku podršku našem radu predstavljaju kontakti i prisustvo uglednih svetskih ličnosti iz oblasti umetnosti i dizajna. Posebnu pažnju posvećujemo budućoj razmeni studenata, profesora i izložbi sa inostranim fakultetima .

Izložbu su otvorili Miloš Šobajić, profesor emeritus i višegodišnji dekan fakulteta, profesor i aktuelni dekan Savo Peković, i Tijana Fišić, profesor i koordinator izložbe.

Izložba je otvorena do 30. maja.

Jelena Đorđević

Asistent i kustos

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: